Size bir telefon kadar yakınız
0 533 063 11 77
Dil Seçin
trende
Dil Seçin
trende

Sıkça Sorulan Sorular

Anasayfa » Sıkça Sorulan Sorular
Sıkça Sorulan Sorular
Temayla gelen Gutenberg blokları ile aşağıdaki gibi soru cevap kombinasyonları yapabilirsiniz.
Radye temelde asansör çukurunu nasıl tanımlayabilirim?

Radye temelde bulunan asansör kuyularını statik analiz modelinde tanımlanmamalıdır. radye döşeme çukur olmadan analiz edilebilir ve daha sonra temel çizimlerinde asansör çukuru detayı ayrıca verilebilir. resimdeki gibi bir asansör çukuru detayı; programda 2d olanakları kullanılarak yapılabilir.

Perdelere boşluk nasıl açabilirim?

Perdelere boşluk açabilmek için ilk olarak perdeleri perde komutuyla girip kabuk olarak modellemelisiniz. perdeleri bu şekilde tanımladıktan sonar, kapı pencere komutunu aktif hale getirin. toolbarda ayarlar ikonuna tıklayın. açılan diyalogda herhangi bir tip seçin. yerleşim sekmesinden boyut ve kot ayarlarını yapıp tamama basın. çizdiğiniz perdelerin üzerine gelerek boşluğunuzu yerleştirin.

Subasman perdelerini nasıl tanımlayabilirim?

Kat planınızı oluşturduktan sonra panel komutunu tıklayın. açılan yardımcı toolbarda ayarlar ikonunu tıklayın. perdenizin kot ayarlarını olması gereken gibi ayarladıktan sonra panel çizer gibi yerine yerleştirin. subasman perdelerinin ayarlarında subasman/tüm katlarda devam etmeyen panel seçeneğini işaretlerseniz, bu perdelerinizi alfas hesabına katmamış olursunuz.

Ters kiriş nasıl tanımlarım?

Kiriş ayarlarında ters kirişe pozitif kot girdikten sonra, kirişinizi yerleştirin. dikkat etmeniz gereken konu kirişin oturduğu kolonlarda kiriş kotuyla anı miktarda üst kot değeri girmelisiniz. eğer bu kolonlarınız üst katlara devam ediyorsa, sürekliliğin sağlanabilmesi için, üst katta aynı kolonlara aynı miktarda kot değeri girmelisiniz.

Ara sahanlık kirişi nasıl tanımlarım?

Kirişi tanımlamadan önce ayarlarına girip kot kısmına kat tavanından aşağı olacak şekilde negatif kot değerini girin. tamamı tıkladıktan sonra aynı kiriş girer gibi ara sahanlık kirişini oluşturun.

Elemanlara dış yük nasıl tanımlarım?

Dış yük tanımlamak istediğiniz elemanı plan penceresinde seçtikten sonra elemanın üzerinde farenin sağ tuşuna basın. açılan menüde yük ekle başlığı altındaki seçeneklerini kullanarak istediğiniz büyüklüğe ve geometriye sahip yükleri tanımlayabilirsiniz. perdelere düşey ve yatay yük tanımlayabilmek için perdeleri panel objesi ile girip kabuk olarak modellemelisiniz.

Tanımladığım dış yükleri ekranda nasıl görebilirim?

Dış yükleri perspektif penceresinde 3b çerçevede moduna geçtikten sonra yüklemeler başlığı altındaki uygun seçenekler seçilerek incelenebilir.

Tanımladığım dış yükleri raporlarda nasıl görebilirim?

Raporlar/seçmeli raporlar seçeneğini tıkladıktan sonra açılına diyaloğun en altında bulunan diğer seçeneği altındaki kullanıcı tanımlı yükler satırını işaretleyerek yüklerinizi raporlarda bastırabilirsiniz. kabuk olarak modellenen perdelere tanımlanan düşey ve yatay yükler raporda basılmamaktadır ancak analiz modelinde incelenebilir.

Kolonlarımda b uyarısı mevcut. nasıl çözebilirim?

Kolon kiriş birleşim bölgesindeki sorunun hangi elemanlardan kaynaklandığını tespit edebilmek için, ilk olarak betonarme menüsünden kolon satırına tıklayarak kolon betonarme diyaloğuna girin. buradan problemli elemanınızın üzerine bir kez farenin sol tuşu ile tıklayın. birleşim bölgesi güvenliği satırını tıklayın ve açılan pencereden sorunun olduğu yöndeki elemanları tespit edebilirsiniz. tespit ettikten sonra ilgili yönde aşağıdaki önerileri uygulayabilirsiniz.

Döşemede çift donatı uyarı veriyor. nasıl çözebilirim?

Döşemelerde çift donatı uyarısının en muhtemel sebebi döşeme sınırlarının doğru oluşturulamamasıdır. katınızı plan penceresinde tamamen görebilecek şekilde ekranınıza getirdikten sonra analiz menüsü altından döşeme analizi butonuna basın. aynı kotta, bir birleri ile doğrudan bağlantılı döşemelerinizin kırmızı dış konturları tek seferde oluşturulmuyor, parça parça oluşturuluyorsa sınırlarınız hatalı demektir(resim 1). bu durumda döşemelerinizi kontrol edip hatalı döşemeleri bulup durumu düzeltebilir ya da tamamını silip döşemelerinizi tekrar yerleştirmeyi deneyebilirsiniz. doğru bir şekilde yerleştirilen döşemelerinizin konturları resim 2’de gösterildiği gibi oluşmalıdır.